ARABULUCU.COM

İnsanlara çözüm üretirken kullanabilecekleri güçlü araçlar sağlar...

  • Yazı boyutunu yükselt
  • Varsayılan yazı boyutu
  • Yazı boyutunu düşür
Anasayfa Haberler / Etkinlikler
Haberler / Etkinlikler

İstanbul Barosundan Arabuluculuğa Karşı Kırmızı Kart Protestosu

E-posta Yazdır PDF

Fransa, İtalya, Fas, Hollanda, Brezilya, ABD, Çin, Kanada, İngiltere, Almanya ve Yunanistan olmak üzere 11 ülke temsilcisinin konuşmacı,  30 Baro Başkanı veya temsilcisi ile pek çok hakim ve avukatın izleyici olarak katıldığı “Dünyada Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Uygulamaları” konulu Uluslararası Çalıştay, başta İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte 50’ye yakın İstanbul Barosu avukatı tarafından ellerinde bulunan pankartlar ve kırmızı kartlarla toplantının yapıldığı salona girilmek suretiyle protesto edildi.

Devamını oku...
 

Eskişehir Barosu: Arabuluculuk, avukatlığın aldığı en büyük darbe olacak

E-posta Yazdır PDF

Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, Arabuluculuk Tasarısı'nın gündeme getirilmesinin avukatlık mesleğinin bugüne kadar aldığı en büyük darbe olacağını söyledi.

Devamını oku...
 

İstanbul Barosu: Arabuluculuk, arabozuculuktur

E-posta Yazdır PDF

İstanbul Barosu Başkanı avukat Ümit Kocasakal, avukatlık mesleğine yönelik çok ciddi saldırılar olduğunu, bunun başında ise “Arabuluculuk” denilen kurum geldiğini savunarak, “Bu arabuluculuk, şeyhin, şıhın saptadığı bir grup avukatla birlikte bir kast oluşturma, çok hukukluluğun önünü açma girişimidir. Biz bu tuzağa düşmüyoruz” dedi.

Devamını oku...
 

Muğla Barosunun Arabuluculuk Kanunu Tasarısı Hakkındaki Görüşü

E-posta Yazdır PDF
Ankara’da 11 Mart 2011 de düzenlenen Arabuluculuk Seminerine ve ardında TBB bünyesinde yapılan Barolar toplantısına katılan temsilcimiz sayın Av. Akın Vahit Karacan tarafından verilen bilgi ve sunulan rapor Baro Yönetim Kurulumuzca incelenmiş, kardeş Barolardan gelen açıklamalar değerlendirilmiş ve aşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır.
Devamını oku...
 

Konya Barosunun Arabuluculuk Kanunu Tasarısı Hakkındaki Görüşü

E-posta Yazdır PDF

I-GİRİŞ

Günümüzde birçok ülkede artan yargı yükünün azaltılması için değişik çözüm yolları aranmaktadır. Bu yollardan bir tanesi de arabuluculuktur. Tarafların hür iradesi ile “arabulucu” gözetiminde uyuşmazlıklarına çözüm araması doğaldır. Ortada uyuşmazlık bulunduğuna göre, bu uyuşmazlığın konunun uzmanları gözetiminde yapılması da zorunludur. Nitekim Yunanistan örneğinde sadece ve sadece hukukçular arabulucu görevini yürütmektedir.

Devamını oku...
 


Sayfa 2 - 13

Anketler

Size göre arabuluculuk gelecek 10 yılda hangi yönde şekil alacak?
 

Kimler Sitede

Şu anda 6 ziyaretçi çevrimiçi

Reklam

Düşünmeye Değer

Çok fazla kendine güven, kişiye kendi düşeceği tuzağı kurar

Richard Luecke